BrofästetFöreställning/installationInterAkt CommunityInternationella samarbetenKonstnärliga samarbetenNyckeln

Zahed rapporterar från den 9 Transitfestivalen i Holstebro (dk)

Jag, Sara och Helen är på den 9e Teaterfestivalen Transit på Odin teatret i Holstebro, Danmark. Årets teama är Hope in Action  Theatre – Woman- Will

Vi är här för att visa upp Helen Varley Jameson´s installation Ingen frågar så jag låtsas att jag förstår. Den installation som var i tornrummet på Malmömuséer under vandringsföreställningen med samma namn Teater InterAkt gjorde i mars/april 2019.  

Transit Festival 9 – Holstebro 2019
Transit Festival 9 – Holstebro 2019
Transit Festival 9 – Holstebro 2019
Transit Festival 9 – Holstebro 2019

Vi från Teater InterAkt deltar även på olika workshop och tittar på olika föreställningar från olika länder. Det är många här på årets festival tycker jag, nästan 40 deltagare. Det är skådespelare, regissörer, musiker, dramatiker, och scenografer.

Det som vi kommer hit för att lära oss är bland annat hur en kan använda sin kropp och röst. Hur en kan gå och hitta olika positioner att utgå ifrån i konstnärlig gestaltning. 
De som är skådespelare uppträder även med sina föreställningar. 

Festivalen inleddes med att Odin teater gör sin föreställningar. De presenterar sitt arbete, hur de jobbar och vem . 

 Jag tyckte mest om workshopen där de lärde ut olika metoder för att hur man kan gå. De betonar särskilt tre delar av kroppen magen, fötterna, och nacken. 

 

Bästa föreställningen var Aeterna med Théâtre du Mouvement från Frankrike. De gjorde ett fantastiskt arbete. Jag hade turen att delta i en workshop med regissören Claire Heggen.

Tyvärr får en inte fotografera från föreställningarna men på Odin teatrets festivalsida finns en riktigt fin videodagbok. 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *