AsylstafettenFöreställning/installationInterAkt CommunityNyckeln

Teater InterAkt & Asylstafetten presenterar ”KONUNGEN SOM FÖRSVANN”!

Teater InterAkt<3 Asylstafetten! 

Asylstafetten går från Jönköping till Stockholm mellan 10/7 och 7/8 2018 och avslutas med en manifestation på Mynttorget i Stockholm. 

Asylstafetten – för en human flyktingpolitik, handlar om att lyssna på dem som drabbas av den nuvarande flyktingpolitiken och att ta deras berättelser på allvar. Som det ser ut idag får många inte ens sina asylskäl prövade här. Dublinförordningen gör att flyktingar deporteras till EU-länder som Italien och Malta varifrån vittnesmål om missförhållanden är allt för vanliga. Ensamkommande skrivs upp i ålder och kan lättare utvisas. Afghanistan anses vara ett säkert land att deporteras till, det är det inte! I flyktingförvaren blir människor inlåsta utan att ha begått något brott. I förvar som liknar fängelser tystas självmord ner och psykiskt sjuka får klara sig utan hjälp.

Gatuteatern KONUNGEN SOM FÖRSVANN bygger på en kort berättelse av Ernst Bloch och har bearbetats av Teater InterAkt särskilt för Asylstafetten 2018. Vi har alla levt olika liv vid olika tillfällen. Teatern vill lyfta att främlingen vi ser på gatan och tillskriver ett visst öde och egenskaper, kan ha en en helt annan och fantastisk historia med sig. En berättelse som som vi kanske aldrig får höra om vi inte börjar med att fråga.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *