Historik

På Nordiskt Forum tillsammans med Zonta

Teater InterAkt samarbetar med Zonta på Nordiskt forum i Malmö. Tillsammans med de nordiska distrikten av Zonta deltar Sara Larsdotter och Nina Norén i seminariet ”Prevention of violence against women through measurable strategies of lasting impact” den 14e juni.
Zonta International är ett globalt nätverk som arbetar för att bilda opinion och stärka kvinnors ställning i världen. Vidare samarbetar Zonta i projektform med FN-organ inom hälso- och sjukvård, utbildning, yrkesutveckling och opinionsbildning.

Nordiskt forum är en konferens som sätter fokus på kvinnors rättigheter och arrangeras av Sveriges kvinnolobby tillsammans med systerorganisationer i Norden. Sedan Bejing-konferensen 1995, när FN:s medlemsländer antog handlingsplanen ”Platform for action” har ingen ny världskonferens på temat kvinnors rättigheter genomförts.

20 år senare är det tydligt att kvinnors rättigheter i världen i hög grad relativiseras och omges av inskränkningar. Nu vill en mötas i gemensam kamp för jämställda samhällen, mot könsmaktsordningar som skapar diskriminering och underordning av kvinnor, nationellt och globalt. Nordiskt forum i Malmö 2014 vill identifiera utmaningar och möjligheter för att genomföra handlingsplanen och nå målen om jämställdhet, utveckling och fred.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *