Historik

Ny föreställning med Teater InterAkt

Teater Interakts nya föreställning heter Malmökoden — Instruktionsbok till parallellsamhället med premiär den 14 november på Bastionen i Malmö.

Malmökoden — instruktionsbok till parallellsamhället handlar om papperslöshet, om mötet mellan tjänstemän och papperslösa. Vi med papper; hur ser vi på personer som saknar tillstånd att leva här, men som ändå gör det? I en undersökande, påstridig och poetisk föreställning raderas uppfattningen om de goda och de onda, om vi och dom. I stället framträder frågan om var och ens handlingsutrymme och ansvar gentemot sina medmänniskor. Den nyskrivna dokumentära föreställningen baseras på intervjuer med tjänstemän och papperslösa. Nykomponerad musik framförs live under föreställningen.

Malmökoden — instruktionsbok till parallellsamhället berättar historien om vårt Malmö och den tunna linjen mellan medmänsklighet och likgiltighet, som vi alla dagligen kan spräcka. På scenen ser vi personer med egen erfarenhet av att leva i Malmö utan papper tillsammans med professionella scenkonstnärer.

Speldatum: premiär 21 november spelas därefter 22, 23, 26, 27, 28, 29 och 30 november.

Produktionen stöds av: Författarfonden, Konstnärsnämnden, Kulturbryggan, Malmö Kulturstöd, Olof Palmes Minnesfond, Region Skånes kulturförvaltning, Statens Kulturråd och Svenska PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *