Här kan du följa oss!

VI ÄR HÄR NU! Lucka 11, avslutningsfest med glöggmingel!  

Tillsammans med  två andra Communitys: Kollektivhusen, och samba-gruppen Kuru Maipu avslutar Teater InterAkt blocket där vi undersökt och nätverkat i vårt närområde Sofielund med glögg och teater!

 


The Game box! 

I samarbete med European cultural foundation har vi haft workshopen ”The Game Box” med Dr. Alison Harvey och Hilary Chan från University of Leicester.

Tillsammans har vi i två dagar undersökt hur ett community kan använda och skapa spel för att berätta sin historia. Och om spel kan användas till att utforska ett kvarter eller en stadsdel. Vi har också funderat på hur spel och performance kan blandas eller komplettera varandra.


Vi utforskar Sofielund!

Vilka andra kulturutövare finns i vårt närområde, och vad gör de egentligen? Hur skapar en ett nätverk och lär känna andra?

På Galleri Tikotin träffade vi konstnären och musikern Christofer som berättade om galleriet, sin passion för vintagebilder, om Georges Méliès och dennes film Resan till Månen, och om uppfinnarens Nikola Teslas teorier om elektricitet. Kul!

 


Communitygruppen besöker Kollaborativet i det sägenomspunna Ohm Filosofie huset!

Helena från Kollaborativet berättar om gruppens senaste arbete Det som rör oss.  Och hur de utvecklat performativt laboratorium där de bland annat jobbar taktilt och med teckenspråk! Spännande!


Möte med Taubekören

Vi tränade rösten och repade in Briggen Blue Bird för att visa för Malmös Taubekör!

Sedan sjöng de fina och klassiska Taubevisor för oss.


Nya replokaler i Sofielund!

Äntligen har vi fått ett bra ställe att vara på! Vad kan inte hända i de fantastiska lokalerna på Framtiden?

 


PREMIÄR på Malmöfestivalen!

Totalt fyra föreställningar spelades under två dagar i Augusti. Fiskarna och saltsäckarna kom och möttes på Hamngatan. Talkörer och texter på Dari, Arabiska, och Svenska avlöste varandra. Snörleken blev volleyboll, och havets många olika ansikten förmedlades i korta berättelser. Läs mer här!

 

 


DAG 2. 

Först bygge av scenografi tillsammans med Åsa. 

Sedan jobbade vi med repliker och rösten med Nina!

 


 

DAG 1.

Samling och Affischverkstad!