Just nu

24 Oktober: Teater InterAkt filmar

Teater InterAkt är i Linköping och spelar in film med Skill AB och Eventuellt AB. Diploma Produktion håller i kamran. Zahed Yosefi spelar Ashraf som precis har fått instegsjobb på företaget Janssons group och mekaniska. Filmen kommer att användas som diskussionsmaterial på utbildningsdagar inom industrin.

                                                                                                                                                                                             

1 Oktober:  Nya replokaler! 

Teater InterAkt har ny replokal i gamla Tryckeriet på Rolfsgatan 7b i Sofielund.

 

15 Augusti: Händelser vid Havet 

Händelser vid Havet uppfördes på Malmö festivalen 2017 och är inledningen på ett årslångt projekt kring möten och berättelser från gamla och nya Malmö. Händelser vid Havet är en del av Arvsfondsprojektet Nyckeln. Händelser vid Havet stöds även av Region Skåne, ABF, och Konstnärnämnden.

1-8 Juli: Öknens Oas 

Sommarscen i Malmö 4-8 Juli. Sagoberättaren Nina och José med alla sina vackra instrument skapar tillsammans med barnen en magisk värld fylld av fantasi och centralafrikanska rytmer. I ett nära samspel med publiken gestaltar Nina och José berättelsen med rörelse och musik och beskriver de olika instrumenten.

9 Juni -12 Juli: Att Vänta 

Fritt efter Franz Kafkas Die Prüfung. Teater InterAkt och Malmö Communityteater samarbetar med Asylstafetten 2017. Premiär på Feministisk festival 9 juni. Gatuteatern turnerar med Asylstafetten genom Skåne och Blekinge, från Malmö till Öland under sommaren.

26 April: Workshop

Teater InterAkt höll i sin årliga workshop kring etik, bemötande i den professionella vardagen, som en del av kurs för Nordplus-nätverket hållen av Socialhögskolan, Lunds Universitet.

1 Mars: Nyckeln

Teater InterAkt driver tillsammans med Malmö Communityteater projektet Nyckeln. Det ska löpa över tre år och resultera i en handbok med syfte att öppnar upp integrationsprocesser med teater som metod. Projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden.

1-3 Mars: Idea Camp Madrid

Sara Larsdotter är på plats för att utveckla idéer som ska leda till högre delaktighet i konstnärliga festivaler för personer som saknar laglig rätt att korsa gränser inom Europa.

läs mer: om projektet och om idéa camp

 

11 Mars: Inspirationsdag, Teatern som förändrande kraft          

Vad är Communityteater? Vilken bildande kraft är amatörteatern? Varför är det så skarpa gränser mellan professionella och icke-professionella?

Sara Lardotter från Teater InterAkt diskuterar tillsammans med Jonas Jarl Södra Communityteater,  Eva Söderquist, Malmö Amatörteaterforum, och Lotta Holmberg ABF.

Läs mer: här