Våra föreställningar

Händelser vid Havet     

Händelser vid Havet. En sjömansvisa av världsseglare med Malmö som hemmahamn samlar berättelser och erfarenheter från kuststaden och hamnstaden Malmö och människorna som lever där – de som just lagt till och de som väntar på att ge sig av.  Händelser vid havet spelades på Malmöfestivalen den 14 och 15 augusti på Hamngatan.

 

Med stöd från European cultural foundation, Allmänna Arvsfonden och ABF Malmö ska Teater InterAkt skapa communityscenkonst om Malmö som hamnstad och gränsstad. Tillsammans med nya och gamla malmöiter som lever nära havet fångar vi upp och gestaltar berättelsen om vår stad igår, idag och imorgon. Händelser vid havet är konst som öppnar upp för möten, förståelse och kärlek till Malmö.

Händelser vid havet. En sjömansvisa av världsseglare med Malmö som hemmahamn handlar om inre och yttre resor till, från och i Malmö. Verket skapas av nyanlända i samarbete med scenograf, digital konstnär, ljudkonstnär, scenkonstnär, röstpedagog och dramatiker. I scenkonstverket samarbetar deltagare från 7 länder.


Att Vänta

Gatuteater i sammarbeta med Asylstafetten 2017. Fritt efter Franz Kafkas Die Prüfung. Många lever idag i ett ingenmansland där en väntar, ibland i många år, på att få börja sitt liv.
Att vänta beskriver en absurd, och orättfärdig byråkrati, samt att hoppet är det sista som överger.

Läs mer här

 

 


Öknens Oas    

Sagoberättaren Nina Norén och José Pereelanga med alla sina vackra instrument skapar tillsammans med barnen en magisk värld fylld av fantasi och centralafrikanska rytmer. I ett nära samspel med publiken gestaltar Nina och José berättelsen med rörelse och musik och beskriver de olika instrumenten. Finns både som workshop och berättar föreställning. Läs mer här!

 

 

 


HemligheterDreamlands

Det vi delar med varandra kan vara helt öppet eller dolt under ytan. Inre bilder från deltagarna i Malmö Communityteater kring flykt, hopp, och längtan har legat till grund för detta performance.

Läs mer här!


Den goda människan i Malmö

Vad är en god människa? Vad är en god handling? Malmö Communityteater ställer frågorna och ger en del av svaren!

Läs mer här!

 


songsofthesilentvoice

Songs from the Silent Voice

Songs from the Silent Voice är en teaterföreställning om en kvinna i djup kris som leder till vård på psykiatrisk avdelning. Hela hennes existentiella grund krackelerar och lämnar en stor ensamhet och frågan ”Vem är jag”.

Samhällsaktuellt och kritikerrosat om psykiatrin och om att vara människa i behov av hjälp.

Hur vill vi bli bemötta om vi tappar fotfästet?

I ett kollage av poetisk och dokumentär text, bilder, rörelse och ljud gestaltar Nina Norén en livskris och den långa vägen tillbaka. De allvarliga ämnena till trots är föreställningen varm och full av humor och med ett innehåll som berör oss alla.

Berättelsen bygger på Ninas egen erfarenhet och är en delvis sann historia. Men mest av allt är det många människors historia!

Mer information och biljetter på Driving Us Crazys hemsida


Malmökoden – instruktionsbok till parallellsamhället

© Amelie Herbertssonasylmusikal
Malmökoden – instruktionsbok till parallellsamhället handlar om papperslöshet, om mötet mellan tjänstemän och papperslösa. Vi med papper; hur ser vi på personer som saknar tillstånd att leva här, men som ändå gör det? I en undersökande, påstridig och poetisk föreställning raderas uppfattningen om de goda och de onda, om vi och dom. I stället framträder frågan om var och ens handlingsutrymme och ansvar gentemot sina medmänniskor. Den nyskrivna dokumentära föreställningen baseras på intervjuer med tjänstemän och papperslösa. Nykomponerad musik framförs live under föreställningen.

Malmökoden – instruktionsbok till parallellsamhället berättar historien om vårt Malmö och den tunna linjen mellan medmänsklighet och likgiltighet, som vi alla dagligen kan spräcka. På scenen ser vi personer med egen erfarenhet av att leva i Malmö utan papper tillsammans med professionella scenkonstnärer.

Recensioner/artiklar: Malmökoden – instruktionsbok till parallellsamhället


Rymden Emellan

Petra och Nina i pjäsen "Rymden emellan"Rymden emellan skildrar den kris en demenssjukdom innebär för den drabbade och för de anhöriga. Livet vänds upp och ner. Existentiella frågor kring jaget och meningen med livet ställs på sin spets. Döden känns med ens påtaglig och nära. Är det så här livet ska sluta? Vad är då nyttan med allt slit?
Rymden emellan granskar också vård- apparaten. ”Jag är rädd för att åldras i Sverige” skrev Dilsa Demirbag-Sten, författare och journalist, när vårdskandalens vågor gick som högst hösten 2011. För när man inte längre är till nytta, inte konsumerar eller producerar, har man inget värde i Sverige. Är det så? Är det så vi vill ha det? Rymden emellan är specialskriven i och utifrån denna högaktuella situation.
Föreställningens manus bygger på ett stort antal intervjuer och samtal med demenssjuka, anhöriga och vårdpersonal. Rymden emellan är en färgstark och laddad föreställning. En skarp text möter ett poetiskt och bildrikt scenspråk. Allvaret i ämnet balanseras mot en befriande humor och lätthet i tilltalet. Livfull och medryckande musik ringar in en föreställning där skrattet ligger lika nära som gråten.

Recensioner/artiklar: Rymden emellan


No Border Musical

AHE-675px
No Border Musical tar dig med på en resa till framtiden! I denna framtid är reglerad invandring och militariserad gränsbevakning ett minne blott. Rätten till fri rörlighet för alla och rätten att bosätta sig var man vill är en självklarhet. Samtidigt minns många hur de drabbades av den migrationspolitik som rådde i början av 2000-talet. Hur migranter tvingades leva utan papper och därmed utan rättigheter. De minns hur det var då. Hur det är nu.

Musikalensemblen består av aktivister varav en del är ensamkommande flyktingungdomar med erfarenhet av att leva utan papper. Manus är framtaget av personer både med och utan papper.

Recensioner/artiklar: No Border Musical