Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rymden Emellan

14 januari, 2016 @ 8:00 - 17:00

Foto: Saerún Norén

Rymden emellan skildrar den kris en demenssjukdom innebär för den drabbade och för de anhöriga. Livet vänds upp och ner. Existentiella frågor kring jaget och meningen med livet ställs på sin spets. Döden känns med ens påtaglig och nära. Är det så här livet ska sluta? Vad är då nyttan med allt slit?
Rymden emellan granskar också vård- apparaten. ”Jag är rädd för att åldras i Sverige” skrev Dilsa Demirbag-Sten, författare och journalist, när vårdskandalens vågor gick som högst hösten 2011. För när man inte längre är till nytta, inte konsumerar eller producerar, har man inget värde i Sverige. Är det så? Är det så vi vill ha det? Rymden emellan är specialskriven i och utifrån denna högaktuella situation.
Föreställningens manus bygger på ett stort antal intervjuer och samtal med demenssjuka, anhöriga och vårdpersonal. Rymden emellan är en färgstark och laddad föreställning. En skarp text möter ett poetiskt och bildrikt scenspråk. Allvaret i ämnet balanseras mot en befriande humor och lätthet i tilltalet. Livfull och medryckande musik ringar in en föreställning där skrattet ligger lika nära som gråten.
Recensioner/artiklar: Rymden emellan

Detaljer

Datum:
14 januari, 2016
Tid:
8:00 - 17:00