För press

Mer material tillkommer.

Om Teater InterAkt

Bakgrund

Teater InterAkt är en oberoende teatergrupp som funnits sedan hösten 2005 då gruppen bildades som en plattform för internationellt konstnärligt utbyte samt produktion av teaterföreställningar. Redan då hade de konstnärliga ledarna Nina Norén och Sara Larsdotter ett pågående internationellt utbyte med Dah Teatar i Belgrad (Serbien), Nationalteatern i Ulaan Baatar (Mongoliet) och gatuteatergruppen La Runfla i Buenos Aires (Argentina). Teater InterAkt arbetar även med kurser och undervisning.


 

Detta utmärker Teater InterAkt:

Teater InterAkts går bortom språkbarriärer i sina bildrika föreställningar där betraktaren blir den verkliga skaparen av verket.
Teater InterAkt gör föreställningar om och med marginaliserade grupper som har låg representation både i konsten och i samhället. Grupper vars röster oftast inte görs hörda.
Teater InterAkt gör människor till medskapare av sina föreställningar genom en bred researchperiod med samtal och studier. Genom provpublik under repetitionsarbetet. Samt genom aktiviteter och samtal, som inspirerar till utveckling och nya idéer, i samband med föreställningar.
Teater InterAkt ser sina föreställningar som en del av ett sammanhang bortom teatern ( även om den konstnärliga aspekten är grundläggande!) Därför söker vi oss till en bredare scen än teaterns. Eller bjuder andra institutioner till teatern. Därför samarbetar vi med andra yrkesgrupper som kan bredda perspektiv och knyta an till konkret samhälleliga situationer. T.ex. i form av föreläsningar, debatter och samtalspaneler.
Teater InterAkt skapar föreställningar som har den konstnärliga kraften och existentiella aktualiteten för att leva och utvecklas under lång tid.


Pressmeddelanden

Här finns aktuella och tidigare pressmeddelanden.

Projekt Nyckeln pressmeddelande:

NyckelnPress2017

The Key press release:

TheKeyPress2017

Nyhetsbrev Malmökoden

Som skribent eller pressaktiv är du välkommen att anmäla dig till Teater InterAkts utskick av pressmeddelanden. Du anmäler dig via formuläret i spalten till höger (längst ned på mobilsajten).


Pressfoton

Bilder för publicering på webb eller tryck hittar ni via vår flickr. Bilder får endast publiceras i sammanhang som rör Teater InterAkts evenemang eller artiklar som handlar om Teater InterAkt. Vid frågor kontakta info@teaterinterakt.se

Generella bilder på Teater InterAkt

Vårt kontor

 

Aktuella evenemang

Songs from the Silence Voice

Rymden emellan

 

Tidigare evenemang

Act Women, Belgrad

Den tredje åldern

Macbeth

Arbete med ungdomar

Kampen om Sampo

Hittefågel


Recensioner

Rymden emellan

No boarder musical