Just nu

24 Oktober: Teater InterAkt filmar

Teater InterAkt är i Linköping och spelar in film med Skill AB och Eventuellt AB. Diploma Produktion håller i kamran. Zahed Yosefi spelar Ashraf som precis har fått instegsjobb på företaget Janssons group och mekaniska. Filmen kommer att användas som diskussionsmaterial på utbildningsdagar inom industrin.

                                                                                                                                                                                             

1 Oktober:  Nya replokaler! 

Teater InterAkt har ny replokal i gamla Tryckeriet på Rolfsgatan 7b i Sofielund.

 

15.15 Augusti: Händelser vid Havet 

Händelser vid Havet del I uppförs på Malmö festivalen 2017 och är inledningen på ett årslångt projekt kring möten och berättelser från gamla och nya Malmö och utmynnar i en större föreställning i juni 2018.   Händelser vid Havet är en del av Arvsfondsprojektet Nyckeln. Händelser vid Havet stöds även av Region Skåne, ABF, och Konstnärnämnden.

1-8 Juli: Öknens Oas 

Sommarscen i Malmö 4-8 Juli. Sagoberättaren Nina och José med alla sina vackra instrument skapar tillsammans med barnen en magisk värld fylld av fantasi och centralafrikanska rytmer. I ett nära samspel med publiken gestaltar Nina och José berättelsen med rörelse och musik och beskriver de olika instrumenten.

9 Juni -12 Juli: Att Vänta 

Fritt efter Franz Kafkas Die Prüfung. Teater InterAkt och Malmö Communityteater samarbetar med Asylstafetten 2017. Premiär på Feministisk festival 9 juni. Gatuteatern turnerar med Asylstafetten genom Skåne och Blekinge, från Malmö till Öland under sommaren.

26 April: Workshop

Teater InterAkt höll i sin årliga workshop kring etik, bemötande i den professionella vardagen, som en del av kurs för Nordplus-nätverket hållen av Socialhögskolan, Lunds Universitet.

1 Mars: Nyckeln

Teater InterAkt driver tillsammans med Malmö Communityteater projektet Nyckeln. Det ska löpa över tre år och resultera i en handbok med syfte att öppnar upp integrationsprocesser med teater som metod. Projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden.

1-3 Mars: Idea Camp Madrid

Sara Larsdotter är på plats för att utveckla idéer som ska leda till högre delaktighet i konstnärliga festivaler för personer som saknar laglig rätt att korsa gränser inom Europa.

läs mer: om projektet och om idéa camp

 

11 Mars: Inspirationsdag, Teatern som förändrande kraft          

Vad är Communityteater? Vilken bildande kraft är amatörteatern? Varför är det så skarpa gränser mellan professionella och icke-professionella?

Sara Lardotter från Teater InterAkt diskuterar tillsammans med Jonas Jarl Södra Communityteater,  Eva Söderquist, Malmö Amatörteaterforum, och Lotta Holmberg ABF.

Läs mer: här