BokInterAkt CommunityMöt MänniskanNyckeln

27 mars är det äntligen release för Teater InterAkts antologi om konst och integration!

27 mars släpps den efterlängtade antologin Teatern är min plats – en antologi om konst och integration på Rörelsernas Museum (MoM). Boken innehåller essäer, intervjuer och fria texter från olika perspektiv och är en guide i det stora området konst, deltagande, och integration.

För att kulturorganisationer inte ska behöva uppfinna hjulet på nytt vill boken täcka in en variation av utmaningar som projektägare kan tänkas stöta på inom detta område samt utforska och utveckla idéer kring hur det går att mötas som människor. Vi hoppas att texterna ska ge inspiration, handfasta råd samtidigt som den är underhållande.

”Arbetet har varit roligt och oerhört givande”, säger Henrietta Sjöberg som tillsammans med Jesper Miikman är redaktör för boken. ”Vi är stolta över att kunna presentera en bred bild av kulturaktörers erfarenheter inom det här området.”

”Vår förhoppning är att på ett intressant sätt kunna dela med oss av några av våra lärdomar och samtidigt lyfta flera olika röster.” fortsätter Henrietta Sjöberg .

Boken har fem kapitel: 1) Språk & Kommunikation 2) Konst & integration 3) Etik & Livsberättelser 4) Deltagande & Inflytande 5) Plats och kontaktyta.
Teater InterAkts medarbetare har skrivit utifrån kapitlens teman:

Nina Norén: Lär känna din röst och gör den hörd

Sara Larsdotter: Att mötas och förändras
David Alizadeh: Konsten att göra bra integration
Cecilia Nkolina: Vem är du?
Zahed Yousefi: Rekrytering,
Veronica: Deltagande på scen och deltagande i samhället
Jesper Miikman: Rörlig historieskrivning – berättelse, kontaktyta och minne mellan, och bortom gränser

Andra fantastiska skribenter som medverkar är Liselotte Lindahl, Rikard Loman, Oline Stig, Emma Söderman och Robert Jakobsson.

I intervjuer bidrar konstnärliga ledare, projektledare och politiker med sina perspektiv. Möt JaLaDa, Teater Theatron, Södra community, Fanny Pelin, Keenan Allen och ordförande för Kulturnämnden i Region Skåne, Magnus Lunderquist.

Jan Petterson har formgivit den supersnygga boken med illustrationer av bla. Ingrid Skåre från Simply Draw It Big, som live-scribblade på den gestaltande föreläsningen ”Jag låtsas att jag förstår”.

27 mars 12.00 kommer det att vara släppfest på Rörelsernas Museum (MoM). Kom dit och se “Jag låtsas jag förstår” och träffa skribenter och kulturarbetare som bidragit till att skapa boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *